, ,

SendFriend gebruikt On-Demand liquiditeit en zorgt voor kostenbesparing.

send money_sendfriend_xrpnieuws.nl

Goedkoper geld versturen naar het buitenland

Vorig jaar werd meer dan $ 45 miljard uitgegeven aan vergoedingen aan geldtransactiekantoren door migranten over de hele wereld die geld naar huis en familie sturen. Via SendFriend kun je online geld versturen naar de Filipijnen. SendFriend is op een missie om de manier waarop dit nu gebeurt te revolutioneren. Ze gebruiken XRP en bouwen voort op het Interledger Protocol (ILP) om fondsen on-demand (dus wanneer het nodig is) internationaal te verplaatsen.

RippleNet’s On-Demand Liquidity (ODL)

De transactiefees op grensoverschrijdende betalingen zijn zo hoog omdat er rekeningen in de valuta van bestemming moeten worden voorgefinancierd. Om de snelheid te verhogen en de kosten van dit proces te verlagen, maakt SendFriend gebruik van RippleNet’s On-Demand Liquidity (ODL).

ODL stelt RippleNet-klanten in staat om de digitale XRP munt te gebruiken om twee valuta’s in drie seconden te overbruggen, zodat betalingen direct in lokale valuta worden verzonden en ontvangen – aan beide kanten van de transactie.

Andere toepassingen

amazon ripple_xrpnieuws.nl

David Lighton (CEO van SendFriend) denkt verder dan alleen besparen op transfer fees bij overboekingen naar het buitenland door migranten. Hij noemt ook Amazon. Door de globalisering opereert Amazon steeds internationaler. Gebruikers die producten online kopen bij de reus die betalingen in verschillende valuta moeten doen, en die markt groeit snel ”, aldus Lighton.

Bron: https://ripple.com/insights/sendfriend-uses-on-demand-liquidity-to-save-customers-up-to-80-in-remittance-fees/

Geef een reactie