10 dingen die je moet weten over XRP

wat moet je weten over XRP

De waarde van XRP steeg van $ 0,006 in januari 2017 naar $ 3,60 begin januari 2018 . Dit is een stijging van meer dan 59.000 procent. Ripple is nu dankzij XRP nu één van de meest waardevolle startups in de VS, na Uber, Airbnb, Palantir en WeWork.

Maar net als alle crypto’s is XRP vaak een bron van verwarring, mysterie en speculatie. Laten we je wat meer inzicht geven met 10 dingen die je moet weten over XRP.

1. XRP is ontworpen vóór financiële instituties en betalingsproviders

Veel crypto’s missen een duidelijk doel. Ze kunnen worden gebruikt om waarde op te slaan, (bitcoin), grondstoffen te kopen (Ethereum) of voor consumententransacties. XRP biedt daarentegen een overkoepelend platform. Hierdoor is het een van de weinige digitale munten met een duidelijke gebruikers functie. Naast de crypto munt XRP is Ripple namelijk ook een betaalprotocol.

2. XRP is de meest schaalbare digitale munt

XRP is de snelste en meest schaalbare toepassing. Het XRP-grootboek verwerkt 1500 transacties per seconde. 24 × 7. Het kan zelfs worden opgeschaald om dezelfde doorvoer te verwerken als Visa.

wat is xrp_xrpnieuws.nl
Tabel met kosten en snelheid voor betalingen tussen verschillende crypto’s. Bron: Ripple.com

Veel altcoins hebben niet echt een specifiek doel. XRP is naar onze mening de beste digitale toepassing voor betalingen.

3. XRP fungeert als een brug tussen fiat-valuta’s

Sommige coins zoals de Bitcoin zijn bedoeld om bestaande, door de overheid gesteunde valuta’s te vervangen. XRP werkt met fiat-valuta’s op meer dan 10 digitale exchanges om waarde snel en efficiënt over te dragen. Een Mexicaans bedrijf dat vandaag een leverancier in Korea wil betalen, zou bijvoorbeeld een rekening in Korea moeten voorfinancieren. Dit is duur en traag. Met XRP stelt de Mexicaanse bank of lokale betalingsprovider van het bedrijf het bedrijf in staat om de betaling onmiddellijk en op verzoek uit te voeren. Zonder voorfinanciering van de rekening of wisselkoersen, zorgt XRP voor een snellere, goedkopere afwikkeling.

4. XRP maakt snellere, goedkopere en betrouwbaardere grensoverschrijdende betalingen mogelijk

XRP biedt banken en betalingsproviders een betrouwbare, on-demand bron van liquiditeit (ODL) voor grensoverschrijdende betalingen. Tegenwoordig duurt het ongeveer drie tot vijf dagen om geld van het ene land naar het andere te verzenden via een bank. Dit brengt hoge kosten met zich mee en het risico dat de betaling wordt vertraagd (of nooit helemaal doorgaat).

Als alternatief kunnen bedrijven zogenoemde nostro-accounts voorfinancieren in het land van de ontvanger. Door financiële instellingen in staat te stellen in realtime liquiditeit te verkrijgen, zonder dat zij buitenlandse transactiekosten of nostro-rekeningen vooraf moeten betalen, helpt XRP hen om uit te breiden naar nieuwe markten, de valutakosten te verlagen en een snellere betalingsregeling voor haar klanten te bieden .

5. Netwerkoplossing voor snellere grensoverschrijdende betalingen

Ripple streeft naar razendsnelle grensoverschrijdende betalingen. Het doel is een waardevol internet te creëren waar geld even efficiënt verplaatst wordt als dat we nu informatie uitwisselen. Ripple spreekt op haar website over het Internet of Value. Denk aan aandelen, stemmen, frequent flyer-punten, effecten, intellectueel eigendom, muziek, wetenschappelijke ontdekkingen en meer. De oplossing omvat het creëren van een gemeenschappelijke standaard voor betalingen en het gebruik van XRP als de digitale ledger dat grootboeken en blockchains samenbrengt.

6. XRP kan sneller opschalen dan Bitcoin

Bitcoin kan tot zeven transacties per seconde verwerken, waarvan het meer dan twee uur kan duren om te wissen. Vergelijk dat met een traditionele betalingsservice zoals Visa met een gemiddelde van 2.000 transacties per seconde en u kunt zien dat Bitcoin niet de schaalbaarheid heeft om aan de eisen van klanten te voldoen.

7. Het is veilig

Ripple is ontwikkeld voor grote financiële instituties. Daarom ligt de focus tijdens de ontwikkeling van de crypto munt vooral op veiligheid. De ledger waarop de transacties van XRP worden verwerkt is compleet open-source en wordt ondersteund door vertrouwde validators. Een team van full-time ontwikkelaars werkt er actief aan om dat zo te houden. Het is voor het team achter Ripple immers van het uiterste belang dat grote partijen het systeem kunnen vertrouwen.

8. XRP is duurzamer dan gedolven digitale munten, zoals Bitcoin

Bitcoin is een gedolven munt, wat betekent dat nieuwe munten voortdurend worden gecreëerd door enorme datacenters. Dit inefficiënte systeem vereist enorme hoeveelheden elektriciteit. De kosten van het produceren van één munt kunnen 3,67 Amerikaanse huizen van stroom voorzien voor één dag. XRP is geen gedolven munt en dus meer geschikt voor de toekomst.

9. XRP is de toekomst

Ripple XRP coin

We zijn ervan overtuigd dat XRP zal slagen omdat het een helder doel heeft. Financiële instituties, bedrijven en particulieren in staat stellen om snel, goedkoop en gemakkelijk geld over de grens te sturen.

10. Het is eenvoudig aan te schaffen

Er zijn verschillende manieren om XRP te kopen. Als je een financiële instelling bent kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met Ripple. Als je een individuele belegger bent zijn er veel manieren om te kopen. Bekijk hieronder een lijst van mogelijkheden.

Koop XRP via iDeal via o.a. Bitvavo.

Bron: ripple.com

Geef een reactie