,

World Economic Forum 2020 – Ripple, Brad Garlinghouse, President Trump en Christine Lagarde

Ieder jaar verzamelen de CEO’s van de grootste bedrijven ter wereld, wereldleiders beleidsmakers, intellectuelen en journalisten zich in het Zwitserse Davos om deel te nemen aan het het “Open Forum” waarin zij spreken ze over nieuwe economische systemen en de huidige wereldeconomie analyseren.

Davos 2020 belooft extra interessant te gaan worden, want Ripple neemt deel aan de conferentie en stuurt onder andere CEO Brad Garlinghouse als afgevaardigde de Zwitserse bergen in. Daarnaast kondigde President Trump deze week aan dat Het Witte Huis dit jaar met een delegatie afreist naar Davos en ook Christine Lagarde, voorzitter van de ECB, is aanwezig.

Tijdens het congres zal Brad Garlinghouse geïnterviewd worden door The Wallstreet Journal in dezelfde sessie waarin Lagarde spreekt over de toepassing van blockchain in de financiële sector.

Het is algemeen bekend dat Lagarde positief staat tegenover decentralized finance (DeFi) en de toepassing van private blockchaininitiatieven, met name in het internationale betalingsverkeer. Allicht is het geen toeval dat enkel Ripple een uitnodiging heeft gekregen voor Davos.

De geruchten gaan de ronde dat er wel eens groot nieuws naar buiten kan komen in Davos voor Ripple en XRP. We houden het nauwlettend in de gaten.

Koop XRP via iDeal via bitvavo.

Geef een reactie