, , ,

Wat is de XRP burn-rate? En wat doet het met de XRP prijs?

Met iedere transactie van XRP wordt 0.00001 XRP verbrand; de burn-rate. Met de tijd zal de groei van het netwerk ervoor zorgen dat de hoeveelheid XRP die per dag verbrandt toeneemt. De beschikbare hoeveelheid XRP neemt dus af terwijl het XRP gebruik van XRP verder stijgt. Er komende tijd komen er namelijk steeds meer corridors bij voor internationaal betalingsverkeer dat gebruik maakt van XRP (RippleNet – On Demand Liquidity) en steeds meer bedrijven worden aangesloten op het netwerk.

Waarom worden er XRP verbrand?

Het verbranden van XRP is een deflatoir mechanisme. Echter is dit niet de reden dat er XRP worden verbrand. Met het verbranden van XRP probeert Ripple aanvallen op het netwerk onmogelijk te maken. Hackers proberen met hun aanvallen een server of netwerkt traag te maken of in het ergste geval plat te leggen. Op het netwerk van Ripple (RippleNet) zou dit gaan om enorme grote hoeveelheden nep-transacties, meer dan het netwerk per seconde kan verwerken. Nu dat een transactie met XRP een klein beetje geld kost, omdat met iedere transactie een klein beetje XRP wordt verbrandt, kost het een hacker al snel aardig wat geld om zo’n aanval uit te voeren.

Heeft het verbranden van XRP een effect op de prijs?

OP het moment van schrijven is er nog 99,991,103,994 XRP over van de 100 miljard die er oorspronkelijk waren. Er worden nu 36 XRP per minuut verbrand. Dat lijkt niet heel veel op zo’n enorme hoeveelheid, maar met de tijd zal het aantal XRP dat per minuut verbrand wordt verder toenemen en gaat het wel degelijk een effect hebben op de XRP prijs.

Wil je zien wat de burn-rate op dit moment is? Kijk dan op deze burn-rate tool.

Koop XRP via Kraken.

Geef een reactie