,

Aankondiging van Xpring voor ontwikkelaars

xpring open platform

Ripple kondigt Xpring aan voor softwareprogrammeurs

Blockchaintechnologie is zo nieuw dat de toepassingen van straks in veel gevallen nog bedacht moeten worden. Om dit proces te versnellen kondigde Ripple Labs in mei 2018 de lancering van project Xpring aan.

Sinds de lancering heeft Ripple 500 miljoen dollar geïnvesteerd in het project.

Wat is Xpring?
Xpring is een platform dat softwareprogrammeurs en startups de tools in handen geeft die zij nodig hebben om blockchaintechnologie te integreren in de nieuwe producten die zij bouwen. De focus ligt hierbij op financiële transacties. Project Xpring richt zich met name op bedrijven die zich bezighouden met Decentralized Finance (DeFi) en de game-industrie.

Met de Software Development Kit (SDK) van Xpring kunnen ontwikkelaars direct aan de slag en de allernieuwste betaaloplossingen implementeren.

“Xpring will be the central hub for developers to manage everything they need when it comes to integrating payments into their apps,” aldus Ethan Beard.

Ethan Beard, 2019

Open Source
Xpring maakt gebruik van open netwerken, open code-standaarden en open source software. Door het vrijgeven van de broncode kunnen programmeurs deze gemakkelijk bestuderen, gebruiken en verbeteren.

Xpring Core-technologie

XRP Ledger (XRPL)
Dit is de snelste, veiligste en goedkoopste manier om betalingen mogelijk te maken. Een transactie die via de XRP ledger verloopt is extreem goedkoop: 0.00001 XRP. Op het moment van schrijven is dit € 0.00000187.

Interledger (ILP)
ILP is een open standaard die bestaande betaalnetwerken met elkaar verbindt. Het is een universele schakel in een gefragmenteerde financiële wereld. Je kunt iedere munteenheid tegen elkaar uitwisselen en het protocol verbindt fiatgeld met cryptovaluta.

Content Creator Platform Coil
Coil is een browserextensie waarmee content makers micro-payments kunnen ontvangen voor hun content. Het is een nieuwe manier om te betalen voor content op het web die reclameboodschappen en het afsluiten van abonnementen in de toekomst wellicht overbodig zullen maken. In december 2019 werd de één-miljardste transactie gedaan via coil.

coil_xrpnieuws.nl
Coil is een toepassing waarmee content maker micro-payments kunnen ontvangen voor hun content.

De grootschalige investeringen in Xpring zullen de groei en ontwikkeling van het XRP-ecosysteem verder versnellen. Wil je meer weten over Xpring en Ripple, kijk dan naar de video van Ethan Beard, senior vice president of Xpring.Bron: https://blog.xpring.io/announcing-xpring-io-for-developers/

Geef een reactie