Xpring

Xpring is het open-source platform dat tools, services en programma’s biedt waarmee ontwikkelaars eenvoudig betalingen in hun applicaties kunnen integreren. Het Xpring-platform bouwt voort op open source kerntechnologieën waarmee realtime betalingen in elke valuta kunnen worden verzonden en ontvangen.

XRP

XRP – snelle en goedkope manier om waarde (geld) te verschuiven net zoals we nu gegevens verzenden via het internet. Gedecentraliseerd, on-demand en overal beschikbaar.

ILP

ILP – Interledger protocol. Een gestandaardiseerd open protocol om betalingen in elke valuta te vereenvoudigen en gemakkelijk via XRP te overbruggen voor realtime betalingen.

Web monetization

Een open standaard waarmee makers van content eenvoudig kunnen laten betalen voor gebruik van hun werk. Een concrete toepassing is Coil.

Coil
web monetized content

De geschiedenis van Xpring

Xpring werd meer dan een jaar geleden gelanceerd om het Internet of Value (IoV) te ondersteunen.

Sindsdien sluiten ze samenwerking en investeringen in bedrijven die gedecentraliseerde technologieën gebruiken met eenzelfde visie.

Hoewel RippleNet een bedrijfsoplossing is waarmee financiële instituties de kracht van XRP kunnen benutten, biedt het Xpring-platform vergelijkbare oplossingen voor ontwikkelaars.

Bron: https://xpring.io/docs#content